La CAC accepta el 100% de moneda social

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

(Correu enviat el 21 de febrer de 2014)

Avui és un gran dia!

Iniciem des de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) un procés de recolçament a les monedes socials ecocoop i ecobàsic, acceptant qualsevol pagament dels serveis comuns al 100% en moneda social. Un recolçament que es basarà fonamentalment en la quantitat de productes, serveis i recursos disponibles, respectant el criteri de reciprocitat i formes de valoració compartides.

D’aquesta manera, la moneda en circul·lació representarà el valor real existent dintre del nostre sistema econòmic i la confiança col·lectiva en un sistema d’intercanvi multirecíproc.

Des de la comissió de dinamització dels intercanvis i promoció de la moneda social us convidem a participar activament, també des de les ecoxarxes. Compartiu amb la Central d’Abastiment Català (CAC) i la resta d’ecoxarxes els vostres excedents, un cop abastides les necessitats locals. Compartiu i intercanvieu els vostres recursos i necessitats des de l’autogestió local, per tal que els excedents es puguin intercanviar per altres productes/serveis que no produïu localment, però que altres ecoxarxes o la CIC us poden oferir.

Molt aviat es presentaràn noves eines que permetràn dinamitzar notablement els intercanvis entre ecoxarxes i la CIC:

  • IntegralCES: Ja està arribant al seu desenvolupament final i esteu convidats a participar de les proves de funcionament que es faràn abans de fer la migració de dades des del CES actual al nou IntegralCES. Us donarem més detalls sobre les seves funcionalitats i integració amb altres eines informàtiques en breu.
  • Mercat virtual: Aquesta eina permetrà compartir molt fàcilment l’oferta excedent amb la CIC i la resta d’ecoxarxes.
  • Central d’Intercanvi de la CIC: Des de la comissió de dinamització dels intercanvis i promoció de la moneda social farem la funció d’una central d’intercanvi catalana. Estem a la vostra disposició per ajudar-vos a dinamitzar intercanvis amb productors locals, altres ecoxarxes i amb les comissions de la CIC. Us podem oferir assessorament sobre el funcionament de les eines disponibles.
  • Organitzarem a Aureas Social tallers i xerrades sobre técniques de descapitalització (financiació externa), intercanvis pel bé comú, reequilibri de saldos en moneda social amb altres ecoxarxes, etc.
  • També teniu a la vostra disposició la tasca que s’està duent a terme des de la xarxa territorial de la CIC, la comissió de projectes productius, la borsa de treball, CASX, etc.

Salut i bon intercanvi!