[Dissabte 24 d’octubre] 1a Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

Bon dia,

Ens adrecem a totes les persones implicades en processos de creació o d’impuls de sistemes d’economia no especulativa. Hi ha una diversitat de noms: monedes socials, monedes locals, monedes complementàries, monedes de fidelització, monedes ciutadanes, grups d’intercanvi, bancs del temps, ecoxarxes, ecosistemes, etc.

Fa un temps que venim trobant-nos alguns d’aquests projectes amb la XES, Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. El motiu principal és saber si es pot, i de quina manera, fer viable la intercooperació entre els diferents models d’economies solidàries emergents i la xarxa d’empreses associades a la XES, on els uneixen un principis que podem llegir en el seu manifest del 2002 i amb un lema que segurament podria ser subscrit per molts d’aquests nous projectes: Per a una economia al servei de les persones. Un altre món és possible!

Amb aquesta finalitat ens adrecem a vosaltres per tal de convidar-vos a participar en la Ia Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES que es realitzarà la tarda del dissabte 24 d’octubre entre les 16h i les 20h, en el marc de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que com cada any, es realitzarà els dies del 23 al 25 d’octubre a l’Antiga fàbrica Fabra i Coats (Barcelona).

La finalitat principal d’aquesta trobada serà la de conèixer-nos i començar a treballar en un document bàsic que ens permeti establir uns criteris de participació i col·laboració, aprofitant l’experiència de la pròpia XES i el projecte PAM A PAM. També s’exposarà el treball que ja han començat a fer algunes d’aquestes entitats per tal de cooperar i intercanviar productes o serveis utilitzant diferents “monedes” i veient com tot això és possible des del punt de vista tècnic i també legal.

Per tal de visualitzar la realitat actual, us demanem que respongueu el qüestionari que adjuntem al final. Cal tenir present que entenem el concepte “moneda social” d’una manera àmplia.

Podeu passar la convocatòria a aquells grups i projectes que conegueu i considereu.

Aprofitem per saludar-vos i animar-vos a crear l’espai necessari en la vostra agenda. Si necessiteu qualsevol aclariment i per confirmar la vostra participació en la Fira podeu adreçar-vos a monedes@xes.cat abans del 12 d’octubre.

QUESTIONARI: http://monedessocialsfesc.pandaform.com/pub/quest/new

Salutacions,
La comissió gestora de la Ia trobada de monedes socials enxarxades amb la XES
monedes@xes.cat

FESC