[Pedido – Centrals d’intercanvi bioregional] Llistat de productes 100% en moneda social o intercanvi directe.

[ Traduire en français ] [ Tradurre in Italiano ] [ Traducir al castellano ] [ Translate to English ] [ Traduir al català ]

ECOHola Ecoxarxes,

Ens estem coordinant territorialment com a Bioregió de la Catalunya Sud (des d’Anoia, Penedès, Camp de Tarragona, Conca de Barberà, Terres de l’Ebre, Priorat) i Matarranya, sud de Terol, Castelló.

L’objectiu és dinamitzar l’oferta de recursos, i també les necessitats locals, d’aquesta bioregió per tal de compartir-les i abastir-les col·lectivament, encara que la producció estigui disponible en diferents monedes socials i xarxes d’intercanvi.

La dinamització es realitzarà des de centrals d’intercanvi bioregional, que estaràn coordinades amb els rebosts locals i amb la Central d’Abastiment Catalana. Per tant, la moneda social i els vostres productes els podreu intercanviar per productes i serveis d’altres ecoxarxes properes, productes de la CAC, serveis locals i serveis de la CIC.

Com a central d’intercanvi us ajudarem a cobrir les vostres necessitats de forma local, ja siguin de consum, producció, personals, etc. i us assessorarem en tot allò relacionat amb la moneda social, ecoxarxes, comissions i serveis comuns de la CIC. Intentarem coordinar desplaçaments i rutes de transport per tal d’intercanviar-nos productes amb un cost de transport molt reduït.

Us demanem que ens feu arribar el llistat de productes que podeu oferir 100% en moneda social, a la següent adreça: info@xarxaeco.org

Cal que ens indiqueu:

  • el nom del producte,
  • format i presentació,
  • breu descripció ingredients (específicant si és ecològic, amb CCPAE, registre sanitari o no),
  • a on s’ha produït (han de ser productes locals propis o de productors amb els que compartiu oferta),
  • preu: us agraïrem que considereu un preu d’intercanvi més baix que el vostre p.v.p, perque no hi haurà fluxe d’euros ni impostos, perque farem comandes a l’engrós, coordinarem la recollida i les comandes i us oferirem altres productes i serveis també a preu d’intercanvi (cost més baix que al que s’oferirà als rebosts)
  • unitats o kilos que podeu oferir.

Els productes poden ser d’alimentació (excepte producte fresc), neteja, higiene, cosmètica, artesania i hauràn d’estar correctament empaquetats per facilitar el transport. També us demanarem un albarà d’entrega amb el vostre número de membre a l’integralCES o CES.

Amb els vostres productes abastirem, per aquest ordre: rebosts locals, rebosts d’ecoxarxes properes, intercanvis de reciprocitat amb la CAC, tot 100% en moneda social.

Un cop al mes actualitzarem els llistats de productes de la bioregió i els compartirem amb vosaltres.

Aprofito també per recordar-vos que hi ha un projecte de dinamització local en el que podeu participar productores i també qui oferiu oferta lúdica i espais de lleure i descans 100% en moneda social. Podeu veure aquí un exemple:

Aquest projecte es podria potenciar i fer-lo servir per fer visible moltes ofertes per un “turisme” responsable i respectuós enfocat a intercanvis amb altres ecoxarxes en forma d’estances, visites guiades, recolçament de patrimoni cultural, natural, gastronòmic, etc.

ecoacventuraSalut i bon intercanvi!